We gave a lot but it wasn't enough

 2010-11-18    20:38:10   av:Emma Hedlund
I looked at your face
I saw that all the love had died
I saw that we had forgotten to take the time

I, I saw that you couldn't care less about what you do
You couldn't care less about the lies
You couldn't find the time to cry

We forgot about love
We forgot about faith
We forgot about trust
We forgot about us

And now our loves floating out the window
Our loves floating out the back door
Our loves floating up in the sky
In heaven where it began
Back in god's hands

You said that you had said all that you had to say
You said baby it's the end of the day

We gave a lot
But it wasn't enough
We got so tired
Like we just gave up

Now our loves floating out the window
Our loves floating out the back door
Our loves floating up in the sky
In heaven where it began
Back in god's hands
Back in god's hands

We didn't respect it
We went on neglected
We didn't deserve it
But I never expected this

Our loves floated out the window
Our loves floated out the back door
Our loves floated up in the sky
To heaven it's part of the plan
It's back in god's hands
Back in god's hands

Oh, It didn't last
It's a thing of the past
No, I didn't understand
Oh, Just what we had
Oh, I want it back
Just what we had
I want it back
Oh, just what we had 

Skönt med en ledig dag ibland

 2010-11-11    12:34:25   av:Emma Hedlund
Godmorgon :)
Föreläsningarna igår var helt okej, spännande :) Den nya kursen heter Vetenskapsteori och samhällsvetenskaplig metod så ja, igår var en liten introduktion för den. Efter det blev det att åka till farmor och umgås lite med henne och pappa och hans tjej och hennes son som var där, helt underbart :) Jag blir alltid som ett litet barn när jag kommer till farmor, det känns som jag åker tio år tillbaka i tiden och jag och farmor ska ha en bakdag eller jag går igenom hennes garderob och provar exakt allt som finns där :) haha, naturligtvis gör jag inte det längre, alltså provar hennes garderob :) Igår blev det lite prat om på lördag då pappas tjejs son fyller tre, lillpluppen =) Ska bli mysigt med kalas faktiskt och Petra skulle komma med sitt tålamod och hjälpa mig lite ;D

Idag är jag i alla fall ledig, eller rättare sagt till på torsdag är jag ledig :) En vecka alltså. Planerna för dagen är att läsa lite och att gå fram till ica och handla, det börjar ta slut på mjölk och lite andra nödvändigheter :) Så en promenad i snön får det bli.

Nu ska jag göra mig klar för att gå ut samtidigt som jag lyssnar på Daniel Adams-Rays nya album, helt underbart! :)



Jag och tre av mina bästa vänner i somras :)

Föreläsningar

 2010-11-10    08:37:43   av:Emma Hedlund
Har föreläsningar hela dagen idag, hua. Men ska bli spännande att se vad den nya kursen handlar om :) Jag måste erkänna att jag känner liiite panik med att beställa kurslitteratur nu... Men jag drar mig så otroligt, det kommer att gå på 2500 ungefär och ja, det var mitt studiebidrag det ^^ Ska kolla runt lite efter begagnat, men folk svarar aldrig på mail osv så jag känner att jag troligen kommer att få köpa allt nytt.. Tack och lov att jag jobbar extra just nu, annars hade det inte blivit en rolig månad för mig det här inte :/ Det är helt sjukt hur alla böcker på en kurs kan vara så pass viktiga att man måste köpa dem på en gång. Haha på förra kursen köpte jag inte ens hälften av litteraturen och jag klarade mig finfint på det :) men det straffar sig väl nu.

Jag och mamma hade en het diskussion idag i bilen till skolan/jobbet. Att staten inte uppmuntrar folk till att studera på högskolenivå, men att om man inte har en utildning så får du inga jobb.. Jag tyckte att det var helt sjukt hur bokhandeln kunde ta 200-300 för en kurslitteraturbok på 150 sidor och mamma började snacka om utbud och efterfrågan. Klart jag fattar att utbud och efterfrågan bestämmer hur högt de kan sätta priset men kom igen, det är inte direkt uppmuntrande. Speciellt när man får 2600 i studiebidrag varje månad, och kanske runt 6000 i lån.  Men alla tar inte lån för att plugga... jag skulle aldrig göra det, jag vill inte börja mitt liv med att skaffa en massa lån och skulder som jag kommer försöka betala av resten av mitt liv. Visst, min studiegång är en investering jag gör i mig själv men någon gräns måste det väl finnas? Jag måste kunna leva under min studiegång också? Nä, tack och lov att jag har så otroligt snälla föräldrar som hjälper till och finns där. Annars vettefan om jag hade pluggat nu alltså...

Nä, nu ska jag försöka ta och leta reda på vart min föreläsning ska vara :) Den börjar ju inte förän vid tio så jag har ett tag på mig att hitta :)



 Vasaskolans studentbal 2010, innan vi åkte iväg till Engeltofta där balen hölls :)

Somliga ljus brinner aldrig ut

 2010-11-09    21:07:01   av:Emma Hedlund

Gick jättebra hos optikern tidigare, hittade ett par som jag verkligen fastnade för, så ska troligen beställa dem när jag ska dit på synundersökningen som jag bokade tid för :) Den 6 december! haha tur att man redan har linser så man ser något fram till dess :P Efter det gick jag ner på stan och kollade efter några skor men hittade inga som jag fastnade för, vill ha ett par inte alltför höga kilklackar med riktigt vintersula :) men alla är så otroligt höga, eller ja för att ha i vardagen för mig som är nästan 1.80 utan någon hjälp..

Åkte hem till slut när jag gett upp och valde att kolla lite på smink på eyeslipsface där jag är sjukt sugen på att köpa deras mineral starter kit. Har hört att det ska vara riktigt bra, trotts sitt otroligt låga pris och är det så kan man inte klaga ;) Det hänger troligen med några nagellack också, det fanns så otroligt snygga färger!

Han även fixa lite bankärenden idag, tack och lov för SEBs dygnet runt service! Orkar inte berätta allt som jag gjorde, de fattar jag knappt själv vad jag faktiskt gjorde, men bra gick det. Och han som jag fick prata med, vilket otroligt hjälpsam kille och så trevlig! Har aldrig använt den där tjänsten förut, men det var absolut inte sista gången jag gjorde det kan jag säga :)

Ah juste, den jävla snön har kommit... Vid ett började det snöa och nu vid nio har vi närmare en och en halv, två decimeter snö här. Jag kan inte direkt säga att jag är överlycklig men vad ska man göra :) En positiv sak var i alla fall att jag äntligen fick tummen ur och skapade den där jullistan på spotify nu :P  



                                                  



Snygga lack från elf. Tänk er att ha haft det första i somras, oh härligt! :)

Tisdag 9 november 2010

 2010-11-09    08:37:48   av:Emma Hedlund

Usch, de va jobbigt att komma upp i morse... Varför är det alltid så? Kanske för att jag var ledig igår så jag kunde sova hur länge som helst medan klockan ringde sex imorse? Hur som helst, här sitter jag  nu på skolan och väntar på att mina studiegruppskamrater ska komma så vi kan börja med dagens uppgift, utvärdera vårat gruppkontrakt. Jag hoppas att det inte tar allt för lång tid, ska nämligen ner på stan efter och kolla på ett par glasögon :) Jag har haft linser i snart.. ja fyra fem år, men tycker att det skulle vara skönt med ett par glasögon ibland :) Funderar på ett par snygga svarta lite halvstora bågar, najs eller hur? Ska även passa på att göra en ny synundersökning eftersom de har något erbjudande nu att om man köper nya glasögon så får man en synundersökning för 1kr. Haha jag kommer inte ihåg sist jag var på en undersökning så något säger mig att det är dags nu :)

Hoppas att dagen inte blir alltför jobbig, de hotar med att det ska komma snö idag, HUA! Hoppas verkligen inte att det blir så, känner inte för att traska hem i snö idag faktiskt.. eller alls för den delen. Eller jo kanske vid advent, då brukar det vara mysigt med snö. På julafton är det en självklarhet att det ska vara snö :) Dock verkar inte alla (läs vädergudarna) dela min uppfattning...

Nä nu kom en del av min studiegrupp, så ska göra henne sällskap :)







Funderar på ett par typ som de här, snygga eller hur :)

Måndag 8 november 2010

 2010-11-08    19:32:55   av:Emma Hedlund
Tjohoo. Har äntligen bestämt mig för att ta tag i bloggandet nu, men kände att om jag ska klara det så måste jag byta blogg. Så här är jag nu. Den gamla bloggen (awalktoremember) innehöll för mycket minnen från tider och personer jag försöker lämna bakom mig så lösningen blev helt enkelt att skapa en helt ny blogg och fösöka igen :) Ska bli spännande att se hur länge det håller i sig den här gången... Men jag känner att jag behöver få ut lite saker och då passar jag på att skriva det här.

Så, nu ger jag det här ett nytt, ärligt försök.



Jag och Sara

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!