En del av familjen

 2011-02-25    20:23:05   av:Emma Hedlund

Mina vänner är min familj, en stor del av min familj. Därför krossas alltid mitt hjärta så fort något har hänt dem. Jag försöker verkligen att vara där för dem då, på samma sätt som jag vet att de skulle vara där för mig, men endå känner jag mig så otillräcklig på något sätt. Jag försöker att finns där och prata och trösta, men eftersom de står mig så nära så kommer känslan av det inte är nog, de gör så ont att se dem ledsna!

Som tur är ska vi tjejer träffas imorgon och ha filmkväll och de ska sova över här :) Ska bli mysigt och skönt att bara umgås och kunna tänka på något annat för en kväll. Även att inte göra något speciellt alls utan bara umgås med varandra ger så otroligt mycket! Vi har en sån otrolig vänskap som jag inte skulle vilja förlora för något i världen!



Vänskap <3

Tenta

 2011-02-25    08:58:14   av:Emma Hedlund
Oh, om typ 4 minuter släpps tentan. Och här sitter jag med alla böcker, anteckningar, power points, ja allt! Usch va nervös jag är...! Skönt att det är en tenta över internet så man kan sitta hemma! Nej nu måste jag gå! Önska mig lycka till :)

Brynäs - Timrå

 2011-02-24    15:26:48   av:Emma Hedlund
Godmorgon, eh eftermiddag! ;)

Haha, jag har haft typ världens skitdag idag xD Har inte tvättat håret på huuur länge som helst (jag vet, usch) men jag skulle göra det och duscha idag innan jag skulle in till matchen. Vad tror ni har hänt när jag ska hoppa in i duschen, jo skiten har frysit ! Haha eller bara kallvattnet så det fanns varmvatten med det var så hett att jag höll på att dö. I ren panik ringde jag mamma och undrade vad fan jag skulle göra. Men de fanns ju inget att göra, så tack och lov fungerade vattnet i källaren så jag fick använda duschen där. haha men innan jag kom på att den duschen existerade, jag fick panik! Haha. Tillslut fick jag iaf min dusch, tack och lov!

Ja, så snart ska jag in till Gävle och möta upp Petrius, vi ska gå på Brynäs - Timrå ikväll :) Ska dock äta något innan så man slipper komma hem vid elva halv tolv ikväll och vara superhungrig! Hoppas att det blir vinst nu för pöjkarna, det skulle vi behöva!

Haha nu är jag så uttråkad så jag sitter och terroriserar Petrius på msn genom att ge henne vibbar hela tiden! haha snacka om att ha dålig humor! Men jag vet hur hon sitter och svär över det och då blir det bara roligare :D  



En sommarkväll -09

Zuuuuuumba!

 2011-02-23    15:07:00   av:Emma Hedlund
Jag måste erkänna att jag tycker att det är sjukt roligt att dansa zumba! Haha jag slappnar lixom av då, älsar att mamma köpte hem det så man kan träna hemma också! Det är så jobbigt att åka fyra mil för att komma till närmsta ställe där de dansar det, och bussar och skit går ju inte så ofta så de stör direkt :P Men nu när jag har det hemm kan jag bara ta och sätta på skivan och dansa loss! Tror att jag ska göra det snart faktiskt, haha de låter väldigt bra! :D

11.30 - 19.00

 2011-02-23    14:03:35   av:Emma Hedlund
Det blev jobb iaf i helgen, 11.30 - 19.00 på lördag :) Superskönt, det blir lixom aldrig av att man fyller i att man kan jobba vilket är sjukt dåligt eftersom om jag vill så kan jag få jobba hur mycket som helst! Men men, nu blir det iaf lite pengar, bara att stoppa undan till Turkiet! :)

Det är verkligen världens roligaste att jobba där, jag har sjukt underbara arbetskamrater och alla är så otroligt snälla så det finns inte! :) Sen att det är roliga kunder man möter är också helt okej ;D Haha nej jag kunde verkligen inte vara lyckligare över mitt extrajobb. Tänk att få stå i en liten kiosk någonstans eller nått. haha nu ska jag väl inte klanka ner på det med tanke på att jag gjort det också, men de är fan så mycket roligare att jobba på IKEA! :D Plus att de är en rätt het kille som jobbar i restaurangen där också så honom kan man ju alltid hoppas att man stöter på i matsalen så man får något trevligt att titta på ibland! ^^ 

IKEA Gävle 30 år!

 2011-02-23    12:45:14   av:Emma Hedlund
Fick just ett sms ifrån IKEA, de undrade om jag kunde jobba i helgen och de kan jag ju naturligtvis. Så får se nu om jag får någon tid :) IKEA här i Gävle fyller ju 30 år i helgen och de behövde extra personal, och så klart ställer man ju upp, haha lite pengar är aldrig fel om jag säger så ;)

I must follow the road that lies ahead

 2011-02-23    11:32:22   av:Emma Hedlund

Har ni någonsin känt att man ibland bara försöker, försöker och försöker att glömma något, något som en gång var en del av ens liv, men det går inte? Hur mycket jag än försöker så går det inte, för detta något kommer alltid tillbaka, eller i mitt fal är det någon.

Jag kan leva helt normalt, glöma honom för ett tag, det kan gå veckor, månader mellan varje gång jag tänker på honom och mellan gångerna är det som om han aldrig existerat. Men så helt plötsligt finns han där. Han har smsat mig, mailat mig eller så ser man varandra på stan. Jag bryts ner totalt igen, för alla minnen kommer tillbaka.

Det tog inte direkt slut på ett fint sätt men inte fult heller. Men sveket jag kände är något jag är livrädd för att känna igen.

Igår var en sådan dag som han inte existerade på till jag öppnade fackebook och han hade skrivit till mig. Han hade kopierat ett gammalt inlägg jag skrivit till honom från bilddagboken där jag citerade från Celine Dions it's all coming back to me now. Allt kom tillbaka och jag visste inte vart jag skulle ta vägen.

Gång på gång har jag bett honom att lämna mig ifred, på alla tänkbara sätt jag kan komma på. Aldrig har jag varit så otrevlig mot någon jag en gång tyckt så mycket om. Men han verkar aldrig fatta att jag inte orkar gå igenom allt flera gånger. Så jag har helt enkelt slutat att svara på alla hans sätt att försöka kontakta mig, och jag känner mig elak men vad ska jag göra? Vad kan det leda till? Jag kan inte vara vän med honom och mer än det är otänkbart på flera sätt, två stora skäl är att han har en ny tjej och jag inte vill gå igenom allt igen.

Jag vet inte hur många år sen det är nu, fyra, fem men endå är allt så nyligt och känsligt. Hur kan jag fortfarande känna allt som om det var igår så fort jag börjar tänka på honom? Jag önskade att allt bara kunde sluta, så jag kan gå vidare.

Nu tänker säkert någon vafan skärp dig och jag vet, jag borde göra det men jag kan inte. Jag är ingen som i vanliga fall brukar älta eller låta sådant här beröra mig särskilt länge. Jag kan må dåligt ett tag men sen är det bra, som min mamma alltid brulkar säga det är bara att bryta ihop och komma igen. Men nu går det inte. Och det värsta är att jag aldrig riktigt lärt mig att släppa taget och lära mig att fullt ut älska eller lita på någon annan. Jag hade världens chans, en riktig toppenkille, men jag fegade ur för jag vågade inte bli sårad igen. Jag är så förbannad på mig själv för jag tyckte verkligen om killen och jag vet att han kände samma sak. Men jag betedde mig som jag en gång blivit behandlad för många år sedan. Och jag skäms...

Någon av dessa kanske

 2011-02-21    20:37:37   av:Emma Hedlund

Som jag skrivit förut så funderar jag på att göra en (två?) till tatuering snart, eller ja efter Turkiet i augusti... Men jag vet inte riktigt vad jag vill ha... Funderar på något liknande dessa kanske?

Härliga sommar

 2011-02-21    20:11:29   av:Emma Hedlund

En massa "vill-ha" från H&Ms kollektion som kommer ut i april :) Gud vad jag saknar sommaren!

Ny design

 2011-02-21    18:39:50   av:Emma Hedlund
Jag kände att det var dags för en förändring, så ja här kommer den nya designern :) Tycker att den känns lite roligare än den andra så ja vi får väl se hur länge jag känner att jag vill ha den här ^^ Haha

Förresten, tror ni jag har pluggat något idag då? ;) haha ni som gissade nej gissade rätt... men jag rår inte för det.. :( 

Psychology - themes and variations

 2011-02-21    11:30:53   av:Emma Hedlund

Huuur kul är det egentligen att läsa engelsk psykologi?!?! Jag kan aldrig få mig själv att läsa, jag tycker att det är så tråkigt. Och engelska?! Vad är meningen med det, tentan och allt kommer ju att vara på svensa, föreläsningarna är på svenska men boken ska allt vara på engelska... Ja jag vet att jag inte ska klaga, de är inte så illa egentligen. Men just nu känns det som det svåraste i världen och det jobbigaste. Ah juste nämnde jag att den är på närmare 700 sidor och tentan är på fredag och jag har inte läst ett piss.... bra där Emma!



Jag vill inte verka negativ men, död åt den boken!

Made a wrong turn once or twice

 2011-02-18    18:02:47   av:Emma Hedlund


Jag älskar att lyssna på musik, helst skulle jag vilja ha musik runt mig dygnet runt om det gick. Allt går bra så länge det finns en tanke bakom den, någon mening med texten. Musik med bara dunk dunk eller texter som är förolämpande är bara värdelösa och till för att tjäna pengar. Undra om det verkligen är någon som lyssnar på sådant och tycker att det är bra? Visst kan sån musik vara okej ibland, men då snackar jag typ om att höra det på krogen eller liknande... Men som tur är spelar det lite annat än bara det också ;)

P!nks låt Fucking perfect är helt underbar! Ett exempel på den typ av musik jag gillar. Eller egentligen behöver inte låten ha någon mening på de djupa sättet, låten behöver bara tilltala mig. Jag måste känna igen mig i den... haha och eftersom jag är en sådan person som är lite speciell känner jag igen mig i många låtar, haha ;)



Lasse, en kille som kan skriva låtar!

Extreme home makeover

 2011-02-16    14:33:04   av:Emma Hedlund


Sitter och kollar på extreme home makeover just nu. Är det bara jag som gråter varenda gång jag ser det? Haha som en lite bebis sitter jag där och tårarna bara rinner ner för kinderna :P Är det bara så för mig? ^^

Idag handlar det om en familj med sex barn tror jag och fem av dem var autistiska. Pappan har dubbla jobb och mamman är ensam hemma med barnen varje dag. Jag kan bara tänka mig hur jobbigt det måste vara...

Jag skulle också vilja ha någon som kommer hit och gör om hela mitt hus. Och få allt som de får, my god! Haha nej usch hämsk tanke. Jag ska inte vara otacksam över mitt liv och det jag har, det är underbart det också och de som får hjälpen förtjänar den verkligen! :)

Bada bastu

 2011-02-15    19:42:00   av:Emma Hedlund

En positiv sak med att bo där jag bor nu är att vi har en bastu i källaren! :D De är så jääääkla skönt alltså. -13 ute och jag kan sätta mig i en bastu och värma mig lite =) Ska nog ta och göra en hårinpackning och sätta mig där efter middagen och bara mysa :) Sätta på lite musik och vara själv ett tag. Det finns nog inget bättre än att bara vara själv ibland, helt underbart :)

Nä nu ska jag hjälpa till med middagen - lasagne, mums! :D

Jag klarade det!

 2011-02-15    19:25:47   av:Emma Hedlund



Jag fick godkänt på tentan, ingen omtenta för mig! :D:D haha min lycka är total nu alltså :D
Lycka lycka lycka! :D

Alla dessa val

 2011-02-14    14:13:32   av:Emma Hedlund


Jag ska klippa mig och färga håret snart, det behövs verkligen om jag säger så :P I alla fall så har jag skitsvårt för att bestämma mig för hur jag vill ha det. En del av mig vill bara låta frisören välja helt fritt, en annan vill klippa kort och färga i någon cool färg och en tredje vill bara klippa det slitna och göra håret ljusare. Haha, snacka om att ha problem! Jag vill ha lugg också, tror jag! Ja, jag vill så jävla mycket. Men det är någon vecka kvar tills jag ska klippa mig så jag hinner väl bestämma mig. Men att ett val aldrig ska få vara lätt alltså.... haha! Det slutar väl med att jag ställer in allt och låter mitt hår vara. Nä det kan jag inte, de ser verkligen förjävligt ut nu så jag måste göra något.. men vaaaaad?



Lite inspiration? Jovisst, finns många snygga frisyrer här som jag vill ha! Att det ska vara så svårt..

Alla hjärtans dag

 2011-02-14    11:24:55   av:Emma Hedlund



Glad alla hjärtans dag allihopa! :)

Ny bikini

 2011-02-11    21:40:56   av:Emma Hedlund




Denna übersnygga bikini har jag beställt hem nu, super najs det kommer bli! :D Fatta snygg den kommer bli i sommar och i Turkiet :D

Debatt

 2011-02-11    17:25:45   av:Emma Hedlund

Igår kollade jag på debatt, någon mer som gjorde det? Det handlade bland annat om sexspalter och Hanna Arnhög från Veckorevyn var där. Hon tyckte att sexspalterna i kvällstidningana var dåliga och måste försvinna. Eva Rusz var också där, hon skriver en sexspalt i aftonbladet (?). Eva tyckte att Hanna inte hade någon rätt att svara på frågor och ge råd då hon inte har någon utbildning osv.

Själv föredrar jag sexspalter á la Hannas alla dagar i veckan. Varför kanske ni undrar? Jo därför att hon känns som någon som skulle kunna förstå problemet som jar har på ett annt sätt än Eva. Visst Eva är säker jättebra och kunnig inom sitt område, men som jag sa så känns det som om hon inte skulle förstå mig på samma sätt. Eva, känns för mig, som om hon är mer gammeldags eller vad man ska säga plus att vetenskapen och alla utbildningar i världen är inte alltid det bästa för att hjälpa en människa. Ibland behöver man bara vara en människa som ger råd åt en annan. Varför skulle man annars fråga sina kompisar osv? Jo för att de med den bästa utbildningen vet inte alltid bäst, och kan inte alltid hjälpa :)



Sexspalt á la Hanna!

Mycket att tänka på nu

 2011-02-11    16:46:04   av:Emma Hedlund


When it's not alright, when it's not okay will you try to make me feel better?
Will you say alright, will you say okay,
will you stick with me through whatever or run away?

Nu vet jag!

 2011-02-10    23:08:00   av:Emma Hedlund


Det blir chocolate swirl cheescake, hoppas nu bara att den smakar gott :D

Beslutsångest

 2011-02-10    21:37:23   av:Emma Hedlund



Jag har beslutsångest! Jag vet inte vad jag ska baka tills på lördag.. Ska ha filmkväll med tjejerna på lördag och jag sa att jag skulle baka något tills då, haha big mistake! xD Jag har Leilas böcker "One more slice" och "A piece of cake" och jag blir bara mer förvirrad av att kolla i dem... har fööör många markeringar för vad jag vill göra. Haha men hur gått låter inte pollymuffins, kolapaj, chocolate swirl cheesecake och rocky road brownies?! Jag som ääälskar Leilas rocky road :) Ska handla imorgon så det slutar väl med att jag bestämmer mig när jag står i affären ^^





Massa inspiration i dessa böcker!

Haha, jag blir så trött

 2011-02-10    12:03:20   av:Emma Hedlund


Sen jag skrev de förra inlägget hur mycket tror ni att jag läst i boken som jag kom till skolan tidigare för att läsa? Juste inte ett skit, åh jag blir så trött på mig själv ibland.. men jag antar att det blir så när man har många bloggar som måste (viktigt viktigt) läsas varje dag =) Haha nä nu ska jag sluta skratta åt mig själv och ta tag i läsandet.. av boken alltså ;D



Man skulle kunna säga att jag känner mig såhär nu...

Nervös

 2011-02-10    11:23:51   av:Emma Hedlund




God morgon :) Hoppas att ni har haft en lika bra morgon som jag haft! Jag sitter på skolan nu och tar det lugnt, ska läsa lite i en bok innan min föreläsning böjar vid 13. Idag ska vi börja jobba med KBT, helt underbart tycker jag som älskar sånt här! :) De är så spännande =)

I eftermiddag ska jag med Sara som ska pierca sig, i naveln. Haha jag kom ihåg hur nervös jag var när jag skulle ta hål i öronen så jag kan bara tänka mig hur nervös hon måste vara nu! Till och med jag är nervös nu, och jag ska bara följa med och se om de har någon tid xD Men ja, vi får väl se hur det går och om de ens har tid idag :) Hoppas att de har de :)



Jag och Sara på studenten i sommras.
Jag kan inte fatta att det snart är ett år sedan jag tog studenten! Tiden har gått så jäkla fort! Men studenten var det absolut bästa jag någonsin varit med om, hela vecka faktiskt! :)

Tatuering nummer 5?

 2011-02-08    13:52:27   av:Emma Hedlund



Jag är så sjuuukt sugen på att tatuera mig igen! Jag har ju redan fyra stycken, men jag vill ha fleeeeeer! :D Jag brukar gå in och kolla på Tattoologist och det hjälper ju inte direkt kan jag säga, bli bara meeer sugen då :) Jag tror att det bli en till i höst faktiskt, det känns som det!

Eftersom jag ska till Turkiet i sommar och det kommer bli en massa sol och bad här hemma väljer jag att ta de efter sommaren :) Den 3 oktober blir det två år sedan jag gjorde min första tatuering och i augusti i år (den 20, när vi åker till Turkiet! :D:D) så är det ett år sedan jag gjorde de andra tre =)

Helgen som varit

 2011-02-07    12:54:30   av:Emma Hedlund
Oj, snacka om att det har hänt saker i helgen!

Matchen i lördags gick suuupersmidigt! Inte något bråk från djurgårdssupportrarna över huvud taget, haha wiiieho! :D:D Rikigt skönt att slippa stå och fundera på om man ska få en smällare i huvudet snart eller om det kommer att regna öl över en. Men ingenting! :D Så jävla skönt, plus att vi vann! :D Det viktigaste av allt :D Och Anderséns mål, ojoj vilket helt otroligt hett mål :D Måste bli årets mål alltså, helt otoligt! :D

Efter matchen så blev jag upphämtad av Saris så åkte vi och hämtade Fannie. Sen blev det att åka hem och boka resan till Turkiet! :D:D:D:D Så den 20 augusti drar vi till Alanya ;D Så jävla skönt det ska bli, betalade och gjorde allt klart så nu är det bara att vänta på att planet ska gå (vilket är en evighet bort!). Efter det så beställde vi pizza och firade lite :D

Nu sitter jag och väntar på att lektionen ska börja... Föreläsning mellan 13-15 :) Efter det ska jag ner på stan och kolla på en kalender. Och försöka hitta en stoooor spargris! Men det verkar inte finnas någonstans :( Typiskt nu när jag äntligen bestämt mig för att köpa en, ja då finns det inte någonstans i hela Gävle?! Aja, nä nu börjar folk gå in på lektionen, så ska väl göra detsamma! :)

Äntligen hemma

 2011-02-04    15:43:20   av:Emma Hedlund
Så, nu är jag hemma igen :) Skönt att ha fått lite gjort idag. Nu kan jag äntligen ta helg med gott samvete! Det ska firas med tacos ikväll, mums! Det finns verkligen ingenting godare än tacos :D

Imorgon är det match också, och Svedberg är skadad och kommer troligtvis inte att spela imorgon, vilket är helt värdelöst dåligt. Greiss är det sååå mycket snack om och alla har olika åsikter om honom, min är att jag känner mig inte trygg med honom i målet. Svedberg ger en helt annan trygghet och trygghet är bra haha :) Läste att det skulle vara visitation också, bra men snälla ställ inte tolvåringar där som inte vågar visitera riktigt. Misstolka mig inte nu, det ska inte taffsas, absolut inte! Men det ska inte vara så att de känner med en klapp på axlarna, en på midjan och en på vaderna - det är ingen visitation! Och djurgårdssupportrarna, visitera dem ordentligt så händer inget allvarligt imorgon! För jag lovar och svär, händer det något imorgon så ska någon få stå till svars för det. Jag ska göra allt jag kan för att se till att något ändras så att inget liknande matchen i november händer igen. Jag är så jävla trött på de där nu, usch!

Nä nu måste jag gå och göra något annat ett tag :)



En bild från i sommras när jag, pappa och några till åkte till Norrtälje på mc-träff :) Jag vill ha soooommar!
Jag och pappa närmast kameran <3

Psykologiseminarium

 2011-02-04    10:44:30   av:Emma Hedlund
Hej hopp :)

Bion igår var helt okej. Vet inte om det var jag som inte var sugen egentligen på bio men den kändes oändligt lång, hur som helst så var den rolig och man fick sig några skratt iaf :)

Sitter i skolan just nu och har gjort det sedan åtta imorse :( Håller på med ett seminarium i psykologi och kön, så det känns bättre att sitta här och koncentrera sig än att sitta hemma och hitta på en massa annat som måste göras före man kan ta tag i seminariet ;) haha, självdiciplin va det ja..

Har bara några inlägg kvar på seminariet sen är jag klar, skönt! Då blir det att åka hem och läsa 700 sidor engelsk psykolog, wiiie :) Nej inte rikigt så pepp är jag på det, men den ska snart vara utläst och jag har knapp börjat så det är väl bara att sätta igång :) Ah juste, ska läsa en bok om KBT också, men det ser jag fram emot. Sånt är spännande, visst är psykologi det också, men på engelska?! Nä nu ska jag fortsätta så jag kan åka hem någon gång :)

Hoppas ni har haft en bra start på dagen än så länge :)



Jag är så himla trött på snön och vintern nu, jag vill ha soooommar!
Men imorgon händer de något stort, eller stort och stort, något helt otroligt roligt i alla fall!

Bio

 2011-02-03    16:04:46   av:Emma Hedlund
Nu ska jag åka in till stan för att gå på bio med mami :) Vi ska se meet the parents, little fockers :) Något som sett den, är den bra? 

 

Släpp inte in skiten!

 2011-02-03    12:49:23   av:Emma Hedlund

http://gd.se/sport/brynas/1.2714511-djurgardsfans-varnar-for-nytt-kaos
http://gd.se/sport/brynas/1.2714510-sa-ska-brakiga-supportrar-stoppas-i-lakerol-arena

Efter att ha läst de där två artiklarna i GD är jag så jävla förbannad, besviken och trött så jag hittar inga ord för att beskriva hur jag reagerar på det här. Jag var själv på förra matchen i november när djurgården kom hit. Jag stod i hemmaklacken, som jag alltid gör, så jag vet hur det var. Det var jävligt otäckt och jag blev så jävla förbannad. Djurgårdsfansen kastade in smällare, mynt, ölburkar, spott och ja gud vet vad på hemmaklacken.

Jag själv hade turen att inte bli träffad av något med det gör inte mig mindre förbannad för det. HUR I HELVETE KAN POLISEN BARA STÅ DÄR OCH INTE GÖRA NÅGOT? Lösningen är enkel på en sådan här situation, ta ut varenda jävel från bortastå, identifiera dem, porta dem på livstid,  släng de i polisbilarna och ner till stationen och släng dem på nästa tåg till stockholm, eller varför inte köra ner dem själva på en gång?! Svårare än så är det inte!

Poliserna då, kanske ni tänker? Nej de gör inte ett jävla skit! De vågar inte ens gå upp i bortastå och ta ner de jävligaste! Men då kommer min fråga, vad i helvete är du polis för om du inte kan göra sådana här ingripanden? Och vad är egentligen polisens syfte med att vara på matcherna om de inte kan ingripa vid tillfällen där människor riskerar att skadas? Pallar du inte trycket, ja då kanske du inte ska vara polis, as simple as that!

Men nej nu ska vi inte vara helt orättvisa mot polisen, för som de nöjt uttalade sig om så grep de ju faktiskt personer under matchen, typ tio stycken i periodpausen. Bra jobbat!! Men seriöst, tror ni verkligen att det räcker? Absolut inte! Och i periodpausen, efter att domaren hade blåst av matchen för oroligheterna och djurgårdssupportrarna hade fått härja fritt?

Något som absolut måste förbättras är polisernas och publikvärdarna utbildning i sånt här. Värdarna blir skräckslagna och springer och nästan grinar eller tar ut sin frustration på hemmastå. Poliserna pallar nog inte heller riktigt trycket, eller iaf inte en av dem. Jag blir helt förtvivlad när det här händer, djurgårdsfansen kastar in saker på oss så klart som fan man blir rädd, arg osv, det är mänskligt, men att när vi sedan frågan polisen varför de inte gör något, ja då får vi käftsmällar tillbaka. Vilken rätt har polisen att slå en orolig supporter i hemmaklacken, eller slå någon överhuvudtaget och sedan säga "håller du inte käft så äker du ut..." helt utan anledning. Personen i fråga var inte våldsam eller ett hot, så varför?

Någon dag efter att händelsen skrev jag ner vad jag kände:
"I tisdagens (30/11) tidning kan man läsa att styrelsen i Brooklyn Tigers har fått nog, tillsammans med många andra. Jag är en som fått nog! Lördagens match mot Djurgården var droppen som fick bägaren att rinna över. Hur kan Brynäs låta sådant här hända? Varför är inte säkerheten högre vid sådana här matcher som anses vara högriskmatcher, och med all rätt. Jag var själv på matchen, på hemmastå som alltid vid varje hemmamatch de senaste åren, och upplevde själv det som klacken blev utsatt för. Smällare kastades in och polisen vägrade att göra något åt saken. Jag pratade med en av poliserna på plats och frågade rakt ut varför de inte gör något åt saken. Som svar fick jag att det inte skulle hjälpa. Allt vi kunde göra var att sluta reagera på vad de gjorde för då skulle de förhoppningsvis sluta. Jag trodde först att det var ett skämt. Ska vi ignorera att djurgårdssupportrarna kastar smällare på oss, ska vi ignorera brännmärken på våra kläder, ska vi ignorera brännskador och framför allt ska vi ignorera så avskyvärt beteende?

Jag blir förbannad när jag läser Hans-Göran Karlssons svar på vad Brooklyn Tigers har att säga. Hela svaret är en enda stor ursäkt för att slippa ta på sig ansvaret för vad som hände. Han pratar om att det ”byggts om och gjort vissa förstärkningar av säkerheten runt både hemmastå och bortastå”. VART DÅ? Det finns inget som hindrar supportrarna från att hoppa över sin skrattretande avskiljare till hemmastå, det finns inget nät som hängde där förut som försvårade det för dem att kasta över saker på hemmastå. Så vitt jag kan minnas var det bättre när Gavlerinken fanns. Då var det en bur runt bortasupportrarna som hindrade dem från att kasta över föremål på Brynässupportrarna.

Visitationen av de tillresta supportrarna görs inte av personalen på Läkerol Arena fick jag berättat för mig i lördags av en av publikvärdarna. Det görs av deras egna publikvärdar. Men bra där! Hur vet vi att deras publikvärdar inte är partiska, skiter i visitationen och säger att den är gjord? Hur vet vi att de inte vill att det här ska hända? Jag vet inte ens vad jag ska säga om detta idiotiska system, det borde vara självklart att det inte är de tillresta supportrarnas publikvärdar som ska sköta visitationen, eller är jag ensam om att tycka så?

Brooklyn Tigers styrelse nämner att poliser, ordningsvakter och publikvärdar använt sig av hot. Snällt uttryck tycker jag. Självklart ska inte hemmastå sjunka till Djurgårdssupportrarnas låga nivå och börja bete sig som några urminnes människor. Men säg den som inte skulle reagera på att smällare blir inkastade bara centimeter ifrån en, ger brännskador och brännmärken i kläderna. Klart som fan att man reagerar, om inte annat för att man är chockad. Poliserna, ordningsvakterna och publikvärdarna verkade inte ta någon hänsyn till det här utan hotade bara med att om man inte lugnade ner sig och gick därifrån skulle man bli utkastad. En man som började diskutera med en av poliserna om varför de inte gjorde något fick sig en käftsmäll av polisen följt av ”håller du inte käft så åker du ut”… Poliserna har alltid ingen makt för att ta sig in på bortastå för att ta bort de som utsätter oss för en säkerhetsrisk men de kan klappa till för de som undrar varför? Helt sjukt att polisen kom undan med det, hade det varit jag hade jag anmält polisen i fråga för misshandel. Han har ingen rätt att slå någon på det sättet. Vad gjorde alla poliser överhuvudtagen vid hemmaklacken? Varför fanns det INGEN som stod vid bortaklacken och försökte få dem att lugna ner sig?

Alla som var där i någon form av säkerhetspersonal stod vid Brynäsklacken. Min fråga är nu varför? Varför gick inte polisen in i deras klack och tog ut hela högen och gjorde en GRUNDLIG omvisitation? Varför skickades inte människorna hem? Sätt alla som missbrukat sin chans att vara där på första bästa tåget eller buss hem och låt de aldrig komma tillbaka. Vi måste sätta en tydlig gräns för vad som är tillåtet här i Gävle. Man kommer undan med så jävla mycket här.

Och poliserna, vad var deras uppgift där egentligen? Gå in och ta ut alla idioter från klacken! Hur svårt kan det vara? När man frågade fick man svaret att de inte tänkte ta risken att gå in där. Men hallå, om ni inte gör det, vem fan ska då göra det? Vilka är det som bestämmer egentligen? Poliserna eller supportrarna? I det här fallet skickar poliserna en väldigt tydlig signal till Djurgårdssupportrarna; ni får bete er bäst fan ni vill för vi vågar i alla fall inte göra något åt er. Att kasta in ölburkar, spotta på hemmalagets supportrar och kasta in/använda smällare är tydligen accepterat beteende här, för bortalagets supportrar! Men jävlar om vi reagerar på det, helvete vad skäll vi får och lugnar vi inte ner oss ja då fan blir vi utkastade.

Jag är så förbannad att jag inte ens vet vad jag ska skriva. Hur kan detta hända? Varför tar ingen tag i det som hänt. Varför får inget konsekvenser? Jag förstår inte varför Hans-Göran Karlsson inte kan försöka vara människa för ett tag och inse att de har en brist i säkerheten som måste åtgärdas. Eller det kanske är så att de inte vill att det ska komma besökare dit?"

Det är mycket kännslor som kommer tillbaka när jag läser den här texten. Men framförallt blir jag förbannad över att alla i ledningen tror att det inte är ett så stort problem, de går att lösa med enkla åtgärder så som två till vakter som för övrigt inte gör ett skit. Och de senaste nu i tidningen om att djurgårdsfansen tänker göra det värre för oss nu på lördag, tar det med lugn. Klart de gör de, de är ju inte själva på ståplats och upplever det! De sitter i någon jävla loge och ser på. Nej, ner med er och upplev de vi gör istället för att bara sitta och tro att det inte är något stort problem så ska ni få se att ni också skulle reagera på ett annat sätt!

Lyssna på oss, för vare sig ni tror det eller ej, så tror jag att mycket skulle kunna bli bra mycket säkrare om ni bara tog er tid att lyssna och överväga de förslag som vi faktiskt har att komma med. Vi som faktiskt upplever allt, inte bara ser på...


Jag märker att för att vara något som har svårt att sätta ord på sina känslor så blev det endå ganska mycket, och jag är inte ens nöjd med hälften, det ger inte händelsen eller känslorna rättvisa. Men det är mitt lilla försök till att få någon att lyssna och kanske reagera.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!