Liten blir stor

 2011-06-27    21:25:44   av:Emma Hedlund

En gammal men inte tråkig bild för det...

Snart är det dags för hockey igen, blir man chockad om jag säger att jag längtar? ;)

Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon

 2011-06-27    21:21:14   av:Emma Hedlund
Om jag fick en miljon.. haha oj! Jag skulle ta en gaalen shoppingrunda och köpa precis det jag vill ha, utan att tänka på vad det kostar. Sen skulle jag nog vara ganska tråkig och lägga undan en massa för senare i livet. Skulle dock ta en resa någonstans också tror jag... eller jag vet inte. Just nu känner jag att jag skulle spendera huuur mycket som helst, men om jag känner mig själv rätt kommer det gå över ganska snart och jag skulle börja spara som en hamster xD Så, ja jag vet inte rikigt. Ett tråkigt men ärligt svar. Jag lovar att ge ett bättre svar när den där miljonen kommer på rikigt ;)

Jatack!

I grew up..

 2011-06-26    22:25:40   av:Emma Hedlund

11.20- 16.30

 2011-06-26    21:30:28   av:Emma Hedlund

Idag var det ett pass på IKEA som var dagens stora händelse... och vilken sen. Haha har väl aldrig haft så ont i huvudet efter ett pass.. först nu börjar det släppa lite och jag kan bli som vanligt igen :) Men jag antar att det blir så när rean drar igång och vädret är dåligt.

Sitter nu och lyssnar på Magnus Weideskogs album Unga hjärtan och njuter...



De är inge större fel på den grabben eller ;)

Dag 6 – Min största svaghet

 2011-06-26    19:52:42   av:Emma Hedlund
Oj.. min största svaghet. Jag måste nog säga att jag har otroligt svårt att emot kritik. Även om jag uppskattar den nå otroligt och vill ha den så har jag svårt för det. Jag vill vara perfekt, även om jag vet att det är helt omöjligt, och att någon ska säga till mig vad som kan göras bättre känns bara elakt. Speciellt om det är något som jag verkligen vill kunna perfekt. Jag måste helt enkelt lära mig att alla är nybörjare någon gång. Tack och lov har det blivit bättre och jag kan numera se det positiva med att folk rättar mig.

Jag glömmer aldrig dina hemligheter

 2011-06-25    22:53:26   av:Emma Hedlund

Jag glömmer aldrig dina hemligheter, det du är räddast för fast ingen vet det
visst du kan rycka på axlarna spela ball och fast du tycker du lyckas vet jag i alla fall
och du försöker hålla masken så du kan sväva över marken

Visst du kan skratta och låtsas som ingenting men jag vet allt om dig för du har varit min
du är nån annan nu i och för sig men när du strippar och klär av dig är det samma grej
visst du kan klippa dig skaffa en annan tjej men när du strippar och klär av dig är det samma grej


Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu

 2011-06-25    17:53:06   av:Emma Hedlund
AUGUSTIIIII :D Turkiet i en vecka med tjejerna, behöver jag säga mer? ;)



Jag, Anna och Sara på studentbalen förra året. I Augusti åker vi, Fanny och Louise till Alanya en vecka och lever livet innan det är dags att gå tillbaka till skolan...

Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar

 2011-06-24    23:58:57   av:Emma Hedlund

Jag måste erkänna att jag är ganska tråkig här. Mina drömmar och önskningar och mål i livet är nog lik de flesta andras. Jag vill känna mig nöjd med livet, hitta han med stort H, gifta mig, skaffa barn, hitta ett jobb jag trivs med och känna när jag dör att jag gjort allt jag velat göra och inte ångra något. Det spelar ingen roll om jag är rik eller fattig så länge jag känner mig nöjd och har de människor som betyder mest för mig runt omkring.

Jag vill ha en stor familj, minst två tre barn, som jag vill lära att de kan bli vad som helst och att de kan göra vad de vill bara de är villiga att arbeta för det. Man får inget gratis i livet. Men samtidigt ska man ta hänsyn till sina medmänniskor, alla människor ha samma värde och att respekt är något man förtjänar inte något man får. Man ska sträva efter att få det man vill men man ska inte skada eller trycka ner andra för att få det. Helt enkelt lära dem att vara en god medmänniska. Jag vill att de ska kunna se att kärlek är något som kan vara som i en saga, att två människor kan leva tillsammans för evigt.

I mitt liv vill jag känna att jag gör en skillnad för någon, ge dem en chans till ett bra och värdigt liv. Både privat och i jobbet...

Jag känner att jag svamlar ganska mycket men jag tror att jag fått fram en någolunda bra bild av vad jag vill få ut av mitt liv :)

Glad midsommar!

 2011-06-24    19:56:00   av:Emma Hedlund



Bara för att alla andra lägger ut bilder på sig själv med kransar lägger jag ut en annan :D

Dag 3 – Min favorit årstid och varför

 2011-06-23    12:00:16   av:Emma Hedlund

Utan tvekan sommaren. Vem älskar inte sommaren liksom? Livet känns mycket lättare, det finns inte lika många måsten på något sätt. Man behöver inte klä på sig ett ton kläder innan man ska ut, har man tråkigt är det bara att dra ihop ett gäng och sätta sig och grilla någonstans, det är varmt ute och man kan sitta på altanen och ta en drink, spela kubb, tisdagsdanserna på Ön, åka motorcykel, barbenta människor överallt som bara njuter av all energi man får på sommaren. Sen regnet, det är bra underbart det också.. att bara gå ut och gå i regnet och känna hur man blir genomblöt, hitta en vattenpöl och kanske hoppa lite i den och minnas när man var liten, bara strunta i allt för ett tag.

Sommaren är helt enkelt den perfekta årstiden, men utan alla andra årstider skulle man inte uppskatta sommaren lika mycket...



25 kronor och två äpplen rikare

 2011-06-23    00:08:55   av:Emma Hedlund
Vaknade av att IKEA ringde imorse och ville boka mig för pass men tyvärr så fungera inte tiderna så det blev inge jobb.. lite synd med tanke på att jag gärna hade jobbat. Men men, går bussarna som de gör så funderar inte alltid allt.

Lite senare på dagen fick jag ett samtal av grannen, de är två gamla systrar varav den ena fått en stroke och inte är som förut, som behövde hjälp. En av systrarna hade ramlat ute och kunde inte komma in igen så de frågade om jag inte kunde komma och hjälpa till. Vilket jag naturligtvis gjorde, även om jag börjar bli lite trött på det nu eftersom de ringer flera gånger i veckan ibland, och som vanligt fick jag något litet som tack. Denna gång blev det två äpplen och 25 kronor, man bugar och bockar.

Nej nu tror jag att jag ska kolla på Burlesque igen, den var grym!

 Nu vill jag ha sommar. Grillkvällar med vänner, tisdagsdanserna nere på ön, soliga dagar i Boulognern och bara känna att man kan njuta av sommaren.

People fear what they don't know

 2011-06-22    17:46:58   av:Emma Hedlund



I can't hide what I've done, scars remind me of just how far that I've come

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu

 2011-06-22    13:27:10   av:Emma Hedlund

Min morfar. Min underbara morfar är dem person som jag just nu skulle vilja träffa, om det gick. Efter att han gick bort i julas så tänker jag ofta på honom och hur mycket jag saknar honom och saknar alla stunder som vi hade när mormor och han var i sommarstugan. När han lärde mig att tälja och jag fick vara vattenchefen och bestämma hur mycket och vart det skulle vattnas i landen med morötter, sockerärtor, potatis och allt annat. Hur rädd med uppspelt jag blev när han lekte lejon och morrade... Alla gånger han och mormor tog hand om mig när jag var sjuk när jag var liten och mamma var tvungen att jobba. Jag tänker ofta på hösten när vi var ute och plockade svamp innan du fick alzheimers och inte längre kunde vara ute så. Hur du kunde flera hundra svampsorter utantill och ditt super lokalsinne som gjorde att vi alltid hittade hem. Jag saknar att du alltid fanns där, jag saknar dig!

 



Jag, mormor och morfar när jag var liten <3
(Jag vet att det är en dålig bild, men tog kort på ett kort)

Burlesque

 2011-06-21    23:34:23   av:Emma Hedlund
Nu blire film,

Twinrix

 2011-06-21    23:20:50   av:Emma Hedlund
Alltså min högerarm är helt död. Tog den tredje och sista twinrixsprutan tidigare idag och fan så ont det gjorde.. jag hatar verkligen sprutor men den här var den värsta jag någonsin tagit. Helt sjukt vad ont det gjorde. OCh för att inte tala om nu... usch! Tur att jag inte behöver ta de här igen på en 20 år ungefär.



Nu skulle det sitta fint med lite trevligt sällskap, en bra film och en massa gottis =) Glass, hallon, kladdkada, melon och ananas, MUMS!

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig

 2011-06-21    21:41:03   av:Emma Hedlund


10 fakta om mig:
1 - Jag sjunger nästan alltid, kan bero på att jag har musik runt mig nästan 24/7
2 - Det första jag kollar på hos det motsatta könet är händer och armar
3 - Jag kan ibland vara väldigt egoistisk
4 - Jag har en miljard kort i min plånbok, som en gammal tant med ICA, konsum, IKEA family kort
5 - Jag drömmer om att hitta han med stort H som jag kommer gifta mig med och leva tillsammans med för resten av livet med massa barn
6 - Jag gråter till det mesta, sorgliga filmer, lyckliga slut, tidningsartiklar..
7 - Jag har en dröm om att färga mitt hår riktigt rött men skulle aldrig våga, men det är ju så sjukt snygg!
8 - Jag har bara sagt "Jag älskar dig" till tre personer i hela mitt liv, varav två är mamma och pappa
9 - Jag tycker om att baka, kollar jämt på Leila bakar och har flera böcker av henne
10- Jag skulle vilja lära mig att bli riktigt riktigt bra på att ta kort typ Sally Mann och Mattias Klum bra!


och så bilden så klart ;)



Från sommaren -09 eller -10.

En lista för att lära känna mig själv

 2011-06-20    23:46:24   av:Emma Hedlund
Typ 1000 år efter att alla andra har gjort den tänker jag nu också falla för grupptrycket och göra den, men första dagen imorgon :) Tänkte att det kan nog vara ganska roligt, kanske kommer jag på något om mig själv som jag inte tidigare insett...

Här är listan i alla falll;
Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Min största svaghet.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit serie och film
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Mitt bästa sommarminne.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Längtar mig bort ett tag

 2011-06-20    21:26:17   av:Emma Hedlund



Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt

 2011-06-20    19:39:58   av:Emma Hedlund

Vad det egentligen handlar om

 2011-06-20    12:57:06   av:Emma Hedlund
If I had a zillion dollars and the whole world on a string
diamonds in my pockets and the power of a king
I don't think I'd be an happier than I am right now
'cause money's only paper, it might buy a lot of stuff
but if money's what you're chasing you won't ever have enough
'cause the best things in life might not be free but they sure are cheap

Like sunshine, blue skies and the river on a hot, hot day
moonlight and a good fight, standing out in the pouring rain
so many things that money buys but really nothing I can find
like sunshine and love


Million Dollar Baby

 2011-06-19    21:49:05   av:Emma Hedlund
Million dollar baby och rabarberpaj, svårslaget ;D



Mmmmmh!

Efter regn kommer solsken

 2011-06-19    16:02:32   av:Emma Hedlund

Igår var en helt underbar dag, äntligen börjar det gå åt rätt håll :)

Kom nyss hem från jobbet och tänker nu slå ner mitt arsel i soffan och endast flytta de om jag verkligen måste ^^ Är så sjukt trött att det finns inte. Kanske kan ta kort och visa vilken fin kameraväska jag fick av pappa igår, snacka om att jag kan utöka mitt utbud av objektiv nu ;D



Lunch på Waynes i fredags med Saris och Petrius! :)

Hemma hos Petra

 2011-06-17    09:47:48   av:Emma Hedlund
Sitter hemma hos Petra just nu, väntar på att hon ska bli klar med alla sminkning och allt va de nu är! Sen bär det av ner till stan för att hänga på låset till nian med pensionärerna. Nejdå, men nästan =) Och nu ska jag tydligen fixa håret på henne också, aha haha vi ska ha tur om vi kommerhärifrån till 11 kanjag lova. Petrius är inte snabbast i världen direkt ;)
Haha, Petrius har roliga bilder på sin dator! :D

Planer inför imorgon

 2011-06-16    21:35:07   av:Emma Hedlund
Imorgon blire lite shopping med Sara och Petrius :D Ska bli riktigt roligt. Känner verkligen hur shoppingbegäret börjar bli för stort. Jag kan inte stå emot längre... typ. Eller nejdå, men jag ska kolla på Bikbok om de har en klänning som jag spanat in, jättefin långklänning :D Sen kan man nog hitta lite annat smått och gott också :D

Det ordnar sig, det kommer bli bra

 2011-06-16    15:38:15   av:Emma Hedlund





En ny kategori har nu blidats :)

Mumma

 2011-06-16    11:50:17   av:Emma Hedlund
Jag har blivit beroende av mannagrynsgröt... jäklar vad gott det är, haha!

The big bang theory

 2011-06-16    01:14:40   av:Emma Hedlund

Mom smokes in the car. Jesus is okay with it, but we can't tell dad.



haha man kan inte göra annat än älska Sheldon!

Så sant som det är sagt

 2011-06-15    22:35:01   av:Emma Hedlund

No one ever takes a photograph of something they want to forget

Lite guldkant på vardagen

 2011-06-15    21:26:31   av:Emma Hedlund

Det är sånt här jag älskar. Antingen är jag verkligen efter eller så är det nytt.

När jag öppnade min päronsplitt såg jag att det stod något på pinnen, "Vilket djur i djungeln går sämst?" Barnslig som man är kunde jag inte släppa det och funderade under hela tiden jag åt glassen vilket djur det var och hade olika teorier om vilket djur det var. Gissa om jag skrattade när jag ätit upp glassen och såg svaret. Helt min stil, älskar små saker i vardagen som piggar upp och gör en glad!

Resultatet

 2011-06-15    14:23:06   av:Emma Hedlund

Lunch

 2011-06-15    12:42:24   av:Emma Hedlund

Inatt blev det lite bättre sömn än igår. Skönt, det tar verkligen på krafterna att inte få sova och jag vill inte riktigt vända på dygnen :)

Jag håller fortfarande på med min lista över 50 saker att göra innan jag dör. Har alla klar, tror jag men ska försöka få ihop den på ett bra sätt bara. Första lunch, sen ska jag ta och ringa runt lite och maila inför turkiet och lite annat och sen kan jag göra klart den.. Det ska bli kul att själv se ett klart resultat och ha något att kämpa för även om jag redan har gjort några av punkterna. Men eftersom de är något jag jag velat göra i livet får de stå med :)



Tänk att man aldrig kan se normal ut på bilder, haha

Saker att göra

 2011-06-15    01:32:27   av:Emma Hedlund
Sitter och skriver en lista med 50 saker jag vill göra innan jag dör. Det går bra, är på 48 nu...
Några exempel:

Få en låt tillägnad mig
Rista in mitt och min kärleks namn i ett träd
Kasta pil på en karta och åka dit pilen är
Hitta på ett ord som kommer med i ordboken

Stolthet och fördom

 2011-06-14    23:16:00   av:Emma Hedlund

Dagen har spenderats med Sara, bullar, glass och stolthet och fördom. Både Sara och jag har en saghet för Jane Austen så det passade oss perfekt. Eftersom Sara bara sett den dåliga versionen, enligt mig, var jag tvungen att visa henne den jag tycker är bra :D Problemet är ju bara att den är ungefär sex timmar xD Tur att den är uppdelad på sex avsnitt á la en timme. Idag fick det bli tre stycken så lånade hon hem den och ska kolla på resten hemma sen.

Har man inte sett den tycker jag att man absolut ska göra det! Den är sååå mycket bättre än den korta nya versionen!



Den version man ska se, enligt mig.

Feelunique.com

 2011-06-14    19:41:59   av:Emma Hedlund

Igår fick jag mitt smink som jag beställt från feelunique förra söndagen. Det gick väldigt fort endå, jag menar för gratisk frakt från England. Hur som, jag köpte två mineralfoundations från Lily Lolo och igår kom de. Köpte ett mörkare nu eftersom solen gör sitt och en i den vanliga färgen som jag brukar ha. Insåg dock inte att jag blivit så "mörk" att jag snart måste köpa ännu en mörkare nyans eftersom jag kommer få mer färg innan sommaren är slut..  Men ja, 170 kr är inte mycket att klaga på så ;)

God morgon

 2011-06-14    12:10:35   av:Emma Hedlund
God morgon :)

Till slut kunde jag somna igår så imorse vaknade jag i soffan i vardagsrummet av att mamma kom in och stängde av tvn när hon klev upp. Och nu sitter jag här och försöker få i mig lite frukost. Jag har verkligen blivit helt beroende av smoothies, det är sjukt.

Idag funderar jag på att kanske dra ut och fota lite om vädret tillåter det. Det ser ut att börja regna när som helst så vet inte om jag har någon lust faktiskt... Men en promenad blir det iaf, kanske till och med drar iväg till elljusspåret en stund. Men just nu är det smoothie i soffan som gäller till project runway, mys :)

Allt jag vill...

 2011-06-14    01:07:21   av:Emma Hedlund
Det är inte alltid lätt att växa upp, att bli vuxen, kunna ta vara på sig själv. Jag försöker och försöker och jag lyckas ibland, men så fort jag tänker på dig blir jag som ett litet barn igen. Jag vill bara lägga mig ner och gråta, skrika ut "Varför älskar du mig inte längre för? Vad har jag gjort för fel?" Jag vill att du ska komma och trösta mig, hålla om mig och säga att allt ska bli bra igen.

Snart har det gått två månader sedan vi pratade sist, snart två månader och jag försöker vara stark men jag kan inte. Nätter som denna, när jag inte kan sova, är outlidliga. Jag ligger och vrider och vänder i sängen men kan omöjligt sova. Jag är trött men jag finner ingen ro. Sen kommer det, tårarna. Jag gråter som aldrig förr, som en liten unge som inte kan tröstas. Minuter blir till timmar, timmarna går och snart är det morgon. Inte en blund har jag sovit och det är dags att gå upp och försöka göra det bästa av dagen som gryr.

Att inte kunna ringa till dig när jag vill utan att känna att något tar emot är något som jag längtar efter. Jag kan inte minnas sist jag kunde göra det, det måste ha varit något år sedan. Känslan av att du väljer dem över mig är mer än jag kan klara av. Vad har jag gjort för fel som får dig att inte höra av dig? Jag vet att jag kanske borde ringa, så svårt är det inte, men känslan av att jag tränger mig på gör att jag inte vågar. Sen när vågar jag inte ringa till dig, hur långt har jag låtit det här gått? Jag... är det verkligen jag som ska känna så här? Vilar allt på mig? Jag vet inte, men skulden jag känner är inte av denna värld.

Samtidigt som jag känner skuld är jag arg, jag är rikigt förbannad. Men jag har en sådan enorm ångest. Jag har sagt det här till dig, vi har haft vårat bråk där elaka ord slängdes, nycklar lämnades tillbaka och tårar fälldes. Så varför är vi där igen?

Varför känns det som om du har valt en helt ny familj över mig? Det känns som du tror att dom är bättre än det du hade innan med mig och att jag var det dåliga som måste bort. Hur kunde vi låta det gå så här långt? Allt jag vela var egentid med dig, utan att de ska vara med hela tiden. Jag vill inte att du ska ge mig pengar varje månad, det kunde jag inte bry mig mindre om, det jag vill är att du och jag ska kunna göra saker tillsammans. Det kan vara något så enkelt som att gå ner till Boulognern och mata änderna. Som vi gjorde när jag var liten...

Jag är inte en del av ditt liv längre, jag känner att jag inte vet vem du är och det hugger i hjärtat att skriva det, att göra det verkligt på något sätt. Men det är sant. Jag har i hela mitt liv tyckt synd om de som man hört och sett som aldrig känns sin förälder, och nu känns det som jag är en av dem.

Jag kommer för alltid att älska dej, det kan inget ändra på. Kan du inte bara säga att du känner samma sak, det är allt jag vill...



Bild tagen av mig, Gysinge juni 2011

Ny start

 2011-06-13    18:41:01   av:Emma Hedlund
Nu är jag tillbaka igen, får se hur länge det håller den här gången ;) En ny design är det också, känner att jag aldrig blir nöjd någon gång men jag antar att jag måste prova mig fram för att hitta den jag gillar och trivs med.
Men för studen är jag nöjd i alla fall :D



Jag och Anna på LSS för något år sedan när vi hade sjukvårdsutbildning  :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!